Isnin, 26 Ogos 2013

Islam itu suci.(pautan Cermin Diri)

(Pautan) Sebelum mempertikaikan kafir menghina ISLAM

Islam itu suci, mulia & sempurna.
Selain itu, ISLAM adalah amalan & atur cara kehidupan peradaban mulia & terpuji.
Skrg APA SUDAH JADI?

Sebelum menyalahkan org yg MENGHINA kita, Mengapa kita sendiri BANGGA MEMBODOHKAN DIRI semata-mata mahu dipuji?
Kerana MALU itu adalah BENTENG IMAN. Bila rasa MALU hilang bertukar kpd satu yg dianggap MEMBANGGAKAN, itu tanda-tanda ROSAKNYA HATI & LUNTURNYA IMAN.

Apakah amalan islam itu dgn mempamerkan sifat angkuh dan hodoh?
Usahlah menyusahkan diri memberi contoh buruk kpd org bukan islam kerana itu satu kesalahan dan dosa. Malah dosa itu turut kita tanggung bila ada org yg ikut serta bangga menggila buat kerja gila. Dan membodohkan diri buat kerja bodoh.

Rasulullah S.A.W. bersabda yang maksud :
"Sesiapa yang memberi contoh di dalam Islam dengan contoh yang buruk, dia akan mendapat dosanya dan dosa orang yang mengikutinya selepas dia tanpa dikurangi dosa terbabit sedikitpun."
(Hadis riwayat Muslim)


(Pautan) Cerminkan diri kita dan muhasabah diri sendiri.

Oleh yg demikian,
Sebelum kita marahkan org lain khususnya kafir kerana menghina kita kerana perlakuan kita.

Cerminkan diri kita & muhasabah diri sendiri.
Kenapa kita perlu BERBANGGA BUAT PERKARA BODOH Konon MAHU DIPUJI 
Sedangkan itu adalah KERJA YG MEMBUATKAN ORG KAFIR ketawa & BENCI?
Adakah kita sedar bahawa kita sendiri yg membodohkan diri buat kerja bodoh sehingga org menghina kerana mereka tidak suka kebodohan kita?

(Pautan) Jauhilah diri dari menganuti PAS

Oleh yg demikian.
Jauhilah diri dari menganuti PAS. Kerana pas bukanlah mengajak umat islam utk menjadikan islam sebagai amalan. Tetapi mempergunakan kesucian islam dgn sengaja meletakkan islam dalam kehinaan.

Kita sengaja dikelirukan oleh mereka yg berilmu mempergunakan kesucian agama bagi meninggikan darjat kedudukan mereka utk dunia.

Peringatan Allah utk kita muhasabah agar kita tidak terlibat utk menyesatkan.


"Dan sesungguhnya mereka akan menanggung beban-beban dosa mereka dan beban-beban (dosa orang-orang yang mereka sesatkan) bersama-sama dengan beban-beban dosa mereka sendiri; dan sesungguhnya mereka akan ditanya pada hari kiamat kelak tentang apa yang mereka pernah ada-adakan secara dusta itu".
(Al ankabut : ayat 13)
(Pautan) Sikafir ketawa melihat gelagat kita

Kita sengaja dikelirukan oleh mereka yg berilmu mempergunakan kesucian agama bagi meninggikan darjat kedudukan mereka utk dunia.

Peringatan Allah utk kita muhasabah agar segala apa yg kita usahakan tidak sia-sia.
[103]
"Katakanlah (wahai Muhammad): “Mahukah Kami khabarkan kepada kamu akan orang-orang yang paling rugi amal-amal perbuatannya?"
[104]
"(Iaitu) orang-orang yang telah sia-sia amal usahanya dalam kehidupan dunia ini, sedang mereka menyangka bahawa mereka sentiasa betul dan baik pada apa sahaja yang mereka lakukan”.
[105]
"Merekalah orang-orang yang kufur ingkar akan ayat-ayat Tuhan mereka dan akan pertemuan denganNya; oleh itu gugurlah amal-amal mereka; maka akibatya Kami tidak akan memberi sebarang timbangan untuk menilai amal mereka, pada hari kiamat kelak."
(18-al Kahfi : ayat 103-105)

Ayuh Muhasabah DIRI.
Selamat Hari Raya Aidil Fitri,
Maaf Zahir & Batin dari kami.