Ahad, 29 September 2013

Pentingnya ILMU TASAWUF dalam kalangan mereka yg berilmu.

Pentingnya ILMU TASAWUF dalam kalangan mereka yg berilmu.Melalui perkongsian dalam pautan dibawah ini.
Tergerak dihati utk menyeru agar para ilmuan tidak ketinggalan ulama politik supaya dapat mengajarkan umat islam tentang ILMU TASAWUF. 

Kerana umat islam sengaja dikelirukan antara kesucian islam sebagai amalan dan kesucian islam utk menghukum. 
Kerana itulah jelas perbezaannya antara Politik islam vs tasawuf.

Iaitu satu ilmu yg Membersihkan hati.
Sebelum kita mampu membina minda yg membina,
Terlebih dahulu kita perlu mendidik mengawal nafsu yg membelenggu.
Sebelum kita mampu mengawal nafsu yg membelenggu, terlebih dahulu kita perlu membersihkan hati agar mampu membentuk dan mengawal hati sehingga mencapai tahaf Nafsu Mutmainah.Perkongsian ini bukan bermaksud saya menyombong diri membangga diri membodohkan diri utk memperlekehkan ketinggian ilmu DrMaza apatah lagi sangkaan menghinanya, amat jauh dilubuk hati utk berniat sedemikian keji. Apatah lagi ketinggian ilmu antara saya dan DrMaza bak langit dan bumi.
Saya akui saya jahil jika tidak, masakan saya hanya berkerja sebagai pencuci jamban sahaja kan? Saya dari keluarga DAIF. Tidak terlintas pun menganggap saya dizalimi selama ini. Kerana ISLAM mengajak kita supaya sentiasa redha & bersyukur atas pemberian-Nya yg sekadar dipinjamkan seketika.

Kerana kita sebagai mukmin, Saling berpesan & saling mengingatkan adalah satu tuntutan. Itulah yg Allah peringatkan kpd kita dalam Surah Al-Ashr. Malah dalam tertib dan rukun ketika berjemaah juga kita sebagai makmum wajar memberi isyarat jika imam tertinggal salah satu rukun dan sebagainya.

(PS) 
Saya tidak dapat berkongsi pandangan disetiap perkongsian beliau, kerana semenjak saya disekat oleh admin pada akaun saya terdahulu, saya akur tidak lagi mengganggu beliau dgn pelbagai persoalan yg sering mengelirukan. Tapi sejak akhir-akhir ini, seolah ada yg membangkitkan semangat saya pada setiap awal pagi selepas subuh bagi memerangi golongan berilmu yg rakus mempergunakan kesucian agama bagi meninggikan darjat kedudukan masing-masing utk dunia sehingga dgn sengaja mengelirukan seluruh umat islam.

Dipautan ini.
Beliau menulis,
"wahai yang bergaya dengan harta negara..yang berumah dan istana mega..berkereta bangga..bercutian seenak rasa..atas tiket 'pembesar negara'..ianya duit kita semua..kasihanilah kami rakyat jelata..barang makin naik harga..makan dan minum makin tinggi belanja..anak kecil belum faham drama..mereka lihat mewahnya negara..bangunan, istana, kereta, semua kaya-kaya..mereka fikir bapa mereka pun sama..tentu banyak harta..padahal 'harta rampasan' itu tidak dikongsi oleh semua..hanya gambar menjelang pilihanraya..wahai penguasa..simpatilah kepada kita..."Saya agak hairan.
Kenapa perlu mempersoalkan bahagian yg Allah sudah tetapkan kpd masing-masing? Sedangkan setiap bahagian antara kita masing-masing itu juga adalah antara ujian Allah kpd diri kita masing-masing. Tidak sepatutnya kita menghasut utk saling membenci kearah persengketaan sedangkan jika mereka mewah Allah sudah letakkan syarat WAJIB BERZAKAT dari mereka bagi membantu kami yg kurang bernasib baik.

Malah, Pemerintah telahpun memberi AMANAH kpd badan yg bertanggung jawab bagi mengutip dan mengagih-agihkannya. Tetapi malangnya pemegang amanah & yg terlibat dgn nya sewenang-wenangnya bermegah mempergunakan hasil dari amanah dgn melancung bersama keluarga keluar negara konon urusan kerja.
Siapa yg perlu dipersalahkan? Sedangkan DrMaza sendiri pernah diamanahkan sebelum ini.


Bermula dari sinilah:
Setiap hari saya MENYERU DAN KALI INI MERAYU.
(klik pada pautan perkongsian)

Marilah kita bermohon supaya mereka yg berilmu jgn lupa pesanan Rasulullah saw mengenai golongan umat akhir zaman yg mempergunakan kesucian agama bagi meninggikan darjat kedudukan mereka didunia. Mereka golongan yg berserban berjanggut berpura-pura zuhud ucapan manis seperti gula tetapi hati seperti serigala umat islam sengaja dikelirukan mereka.

Tidak sepatutnya golongan yg diangkat sebagai ULAMA berusaha mengajak umat islam mengamalkan dan menanamkan sifat dan amalan keji dan tercela iaitu HASAD DENGKI. Kerana HASAD DENGKI ini adalah amalan yg MEROSAKKAN HATI DALAM SIFAT MAZMUMAH ILMU TASAWUF.
Malah sewenang-wenangnya mentafsir KEZALIMAN pemerintah adalah berpunca dari rasa kecewa mereka gagal mengejar kemegahan dunia. Sedangkan TIADA ISTILAH DIZALIMI dalam ilmu tasawuf melainkan pemerintah melarang dan menghukum siapa saja yg mengerjakan amal ibadah. Jika dakwaan bahawa kita dizalimi kerana kecewa memburu KEMEGAHAN HARTA DUNIA itu bukanlah dizalimi, akan tetapi MENZALIMI DIRI.


Mungkin ramai yg kurang ambil perhatian.
Kerana HASAD lah bermulanya perpecahan ummah sehingga menghasut mengadu domba dijadikan amalan mulia & menganggap fitnah itu jihad & ibadah asal saja memerangi org yg konon menzalimi kerana tidak memenuhi kepuasan nafsu dan hati.


Semua ini berpunca dari leka mengejar kemegahan dunia,
Sehingga bercambah golongan berilmu berlumba-lumba mempergunakan kesucian agama bagi meninggikan darjat kedudukan mereka utk dunia dgn sengaja mengelirukan umat islam yg lainnya.


Apatah lagi mengajak umat islam mempersoalkan tentang kemegahan kesenangan dunia, kerana bermegah dgn kebanggaan darjat kedudukan & kemegahan dunia itu adalah sebahagian dari amalan yg keji dan tercela yg merosakkan hati dalam sifat Mazmumah Ilmu Tasawuf. Bahkan terlalu banyak larangan-larangan peringatan-peringatan Allah dalam Al-Quran iaitu peringatan yg berulang-ulang malah diulang-ulang tentang bermegah mengejar pangkat darjat & kekayaan dunia melalaikan agar kita semua tidak leka dgn peringatan itu. "Sekali lagi (diingatkan): jangan sekali-kali (kamu bersikap demikian)!" (At-Takathur)
Terlanjur membuka minda sebegini cuma sekadar menerbitkan bibit hasad dengki tamak haloba yg akhirnya mengajak umat islam kearah kekufuran akhirnya.

Kerana itulah saya sentiasa menyeru dan merayu. Marilah kita mohon supaya mereka mengajarkan umat islam tentang ILMU TASAWUF. 
Semoga dgn ini.
Kita tidak dgn sengaja dikelirukan oleh mereka.
Insya'Allah. 
Rabu, 25 September 2013

KALIMAH (Dimana letaknya islam pada PAS?)

Siapakah Tuhan PAS?

Saya masih tertanya-tanya sejak sekian lama tentang isu KALIMAH ALLAH.
Dipautan ini.

Sebenarnya,
Atas ALASAN APA UMAT PAS, TOK GURU, USTAZ-USTAZ POLITIK DAN PARA PENCACAI SENTIASA BERHELAH MENCARI ALASAN MENCARI SALAH BAGI MENYALAHKAN UTK MEMBUKTIKAN TAAT GILA KPD DAP?

Tetapi tidak ada siapa yg boleh menjelaskan secara jelas berserta dalil dan Nas berhubung KALIMAH ALLAH dipergunakan oleh kafir.


TANPA KITA SEDARI, terdapat (AGENDA YG TERSEMBUNYI dipautan ini) yg telah dirancang sekian lamanya oleh mereka.
Tapi sebaliknya,
Bagi membuktikan taat setianya Tok Guru & org-org PAS, ada saja alasan direka cipta. Ada saja helah enggan berubah. Ada saja usaha mencari salah utk menyalahkan yg lain semata-mata membuktikan taat gila yg tidak berbelah bahagi terhadap DAP.
Saya mengucapkan (klik pada pautan) RIBUAN TKSH YG TIDAK TERHINGGA DAN SYABAS KPD TOK GURU  ATAS JASA YG AMAT BESAR KEARAH KEMUSNAHAN ISLAM diMalaysia.

Sanggup bersusah payah berusaha taat kpd DAP.

Saya tertanya-tanya.
Berapa nilai harga bangsa melayu?
Berapa nilai harga kesucian agama? Jadi!!! Atas alasan apa perlu bersusah payah berusaha sedaya-upaya membangga diri membodohkan diri mencari salah utk menyalahkan? Demi taat kpd dap sampai sanggup membodohkan diri bergolek kat jalan. Apakah itu yg dikatakan JIHAD?

Tambah tidak faham dgn gelagat cybertroper PAS yg diupah DAP bersusah payah mencari helah sehingga membabitkan ULAMA DUNIA bagi membuktikan TAAT GILA KPD TUNTUTAN DAP ADALAH JIHAD.


 (klik dipautan ini)

Saya tak faham apa yg dimaksudkan oleh ulamak dunia ini.
Atau ini sekadar pandangan ulama wahabi yg melindungi kepentingan yahudi dan nasrani.

Atau sekadar perkongsian pencacai bagi membuktikan taat gila kpd dap dgn mempergunakan islam itu adalah tergolong dalam kalangan org yg beriman.

Memang Allah Tuhan seluruh Alam. Memang Allah Tuhan seluruh jin dan manusia tetapi Allah adalah "Tuhan yg berhak disembah oleh sekelian manusia" (surah An-Nas ayat 3). Hanya Satu Yg Maha Esa. "Ia tiada beranak, dan Ia pula tidak diperanakan;" (surah Al-Ikhlas ayat 3)

Merujuk ayat ke 3 surah An-Nas yg bermaksud Allah adalah "Tuhan yg berhak disembah oleh sekelian manusia" Jadi, adakah sikafir laknat itu akan menyembah Allah setelah mempergunakan Kalimah Allah?
Jadi!
Atas alasan apa pula ulama ini berkata sedemikian? Atau ini satu provokasi atau fitnah terhadapnya?

Tentang Kalimah Allah.
Ramai ilmuan berpendapat. Tuhan itu umum dalam setiap bahasa lain sebutannya. Allah adalah nama khas dalam bahasa Al-Quran atau bahasa arab.

Ada juga ilmuan berpendapat.
Kesucian kalimah Allah hak Allah. Sebagaimana Kaabah itu Rumah Allah. Dan Allah menjaganya sebagaimana Allah memusnahkan bala tentera bergajah Abrahah.

Terfikir saya.
Kalau kita sayangkan anak dan isteri. Kita berusaha berkorban utk mereka dan mempertahankan maruah harga diri mereka.

Bila kita mengaku kita sayang, takut dan taat kpd Allah. Apa pula tindakan pengorbanan kita? Adakah dgn melerakan kesucian kalimah Allah dikongsi itu bermakna kita berkorban dan berjihad menegakkan agama Allah?

Mustahil dgn berkorban melerakan maruah harga diri tubuh anak dikongsi-kongsi musuh sesuka hati. Mustahil dgn berkorban melerakan maruah harga diri isteri dikongsi-kongsi sesuka hati. Adakah itu satu pengorbanan?


Jadi!!!
Atas alasan apa cuba berusaha mencari alasan mencari helah dan mencari salah utk menyalahkan umno semata-mata berusaha membuktikan taat gila tidak berbelah bagi kpd dap? Sebenarnya.
Siapa Tuhan org PAS?
Apa agama org PAS?
Jika islam.
Dimana letaknya islam pada PAS?
Adakah tang janggut?
Atau tang serban & jubah?
Ataupun tang mulutnya yg celupar?
Buktikan dgn terang dan nyata.
Dan buktikan kalian taat kpd Allah dgn mengorbankan kesucian kalimah Allah utk dap itu adalah bukti anda adalah beriman kpd Allah bukannya beriman kpd DAP.

Ahad, 1 September 2013

Macam ADA YG TIDAK KENA.
BILA ANU mengajak berbincang tentang JENAYAH GENGSTER.

Yg membuatkan saya tertanya-tanya.
Bila polis mengambil tindakan menahan dan memburu penjenayah. Puak Rakus@PR menyalahkan pihak polis malah menuduh polis sebagai ANJING.
Lihat saja KES LAHAD DATU.
(klik)Dalam pautan ini. 


Yg peliknya,
Bila polis terbunuh ketika bertugas memerangi jenayah. Mereka juga tetap terus angkuh menyalahkan polis. Kerana menganggap HANYA MEREKA SAJA YG BETUL. Sedangkan dia sebenarnya,
(klik) BAPAK PERUSUHSaya mula syak wasangka,
Tentu ADA YG TIDAK KENA BILA:
Anwar mahu dialog dengan kerajaan
Bagaimanapun, katanya, seruan dialog itu tidak sama dengan cadangan penubuhan kerajaan perpaduan yang pernah menjadi isu hangat sebelum ini.
Pautan Malaysia Kini


Sementara itu kenyataan Khairy Jamaludin:
Sebagai berkata, Anwar terdesak ajak k'jaan berdialog
Ketua Pemuda Umno itu berkata, Datuk Seri Anwar Ibrahim semakin ketandusan idea setelah usahanya mengadakan demonstrasi menentang keputusan PRU13 tidak membuahkan hasil, bahkan keputusan mahkamah berhubung petisyen pilihan raya juga tidak memihak kepada pembangkang.
Juga berita Pautan Malaysia Kini

Terdahulu,
Saya yakin pasti ADA YG TIDAK KENA BILA:
DAP cadang pengaman PBB bantu perangi jenayah
Setiausaha agung DAP Lim Guan Eng berkata jumlah seramai 260,000 orang penjenayah yang digambarkan oleh Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi itu malah lebih besar dari kekuatan pasukan polis yang seramai 112,538 orang. Juga berita Pautan Malaysia Kini

Seolah-olah menggambarkan keadaan negara kita yg merdeka ini TIDAK MENJAMIN KESELAMATAN dan KEAMANAN bagi seluruh rakyat negara kita dimata DUNIA.

Apatah lagi kaitan perhubungan intim Puak Rakus dgn dunia luar sebagai contoh.
Dipautan ini. 


Sudah semestinya ADA YG TIDAK KENA BILA:
Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata polis tidak akan berkompromi malah akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana individu termasuk ahli politik sekiranya terbukti terlibat kongsi gelap.
Berita dari akhbar SINAR HARIAN


Dan Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) mewar-warkan Logo-logo/Lambang Geng Dimalaysia.
FB PDRM

Ramai rakan-rakan mendesak PM DS Najib Razak meletakkan jawatan.
Saya kurang setuju pandangan itu. Kerana kita perlu terus berusaha mendesak PM supaya kembali kpd tujuan asal yg beliau war-warkan dgn selogan 1Malaysia. Iaitu dgn mengutamakan RAKYAT DIDAHULUKAN. Kerana apa yg PM kita buat percaturan skrg ini menjurus kearah KEMUDARATAN dgn memenuhi kemahuan tuntutan pakatan RAKYAT, lihat saja contoh pemansuhan ISA dan kesannya kpd keselamatan negara.

klik pada pautan Perlunya ISA 
klik pada pautan Perlunya ISA kerana akibatnya


Bila saya katakan "BERTAPA PENTINGNYA ISA"
Pasti ada yg membantah konon undang-undang GILA, JAHILIAH & sebagainya.
Kerana mereka tidak faham.
Kami hanya mahukan keamanan.
Dan Kami mahu menyelamatkan anda,
Dari terus DIPERBODOHKAN seperti keldai,
Oleh DAJAL HANTU BUAYA YG GANAS & RAKUS,
YG MAHU BEBAS GANAS BUAS SAMPAI PUAS.

Yg bangga membodohkan diri anda.
Yg ditangkap masuk lokap juga anda.
Yg dimaki dihina oleh rakyat Malaysia anda,
Yg diperbodohkan oleh mereka juga anda.
Tetapi mereka (DAJAL) yg bebas buas terus bebas sampai puas dgn mencari mangsa lain yg bodoh utk diperbodohkan sepertimana anda supaya mereka dapat apa yg mereka hajatkan.
klik pada pautan Pentingnya ISA kerana akibatnya,

Kerakusan mereka terserlah bagaimana mereka sanggup mempertaruhkan NYAWA SAUDARA KITA demi kepentingan mereka.
Yg terbunuh siapa?
Yg gugur syahid siapa?
Yg sedang didakwa siapa?
DALANG DAJAL yg memerintahkan semua ini SIAPA?
Pautan

Oleh yg demikian,
Atas dasar persaudaraan sesama islam. dengarlah nasihat kami. jdnlah angkuh sombong bangga membodohkan diri sendiri hanya kerana sedikit rasuah yg mereka beri bagi kerja bodoh yg tidak mendatangkan faedah utk kebaikan kita semua dunia hingga akhirat.

Jika nasihat ini juga kalian terus ANGKUH.
Bacalah dipautan ini. Muhasabah diri
Satu peringatan Rasulullah saw tentang apa yg telah kalian lakukan amat membanggakan. Iaitu JIHAD SAMPAI BERGOLEK BARING-BARING KAT JALAN & BERTENGGEK ATAS KETA POLIS.
Sabda Rasulullah saw yg bermaksud:
"Sesiapa yg memberi contoh didalam islam dgn contoh yg buruk, dia akan mendapat dosanya dan dosa org yg mengikutinya selepas dia tanpa dikurangi dosa terbabit sedikit pun"

Manakala tentang BANGGA MEMBODOHKAN DIRI pula ada satu contoh dalam Al-Quran bagaimana raja perempuan yg bangga apa yg dia buat dianggap itu adalah betul.
Dari surah Al-Naml ayat 24 bermaksud:
"... Dan syaitan pula memperelokkan pada pandangan mereka perbuatan (syirik) mereka, lalu menghalangi mereka dari jln(yg benar); oleh itu mereka tidak beroleh petunjuk"
Perkongsian ini dipautan ini

Saya harap,
Utk tidak terus menerus mengeruhkan keadaan ini, Sebaiknya kita membantu PM Khususnya KDN bahkan PDRM agar segala perancangan dan tindakan yg mereka laksanakan & lakukan adalah yg terbaik utk kebaikan rakyat Malaysia bagi mengekalkan keamanan yg cuba diganggu-gugat oleh PR(Puak Rakus)

Kerana, saya tahu,
Dato Seri Najib selaku pemimpin berusaha sedaya upaya yg boleh agar seluruh rakyat malaysia bersatu.

Bicara Kang Nasir

Ramai yg tidak sedar, mereka Puak Rakus (PR) telah memperbodohkan majority rakyat tentang arti  MERDEKA (pada pautan itu)


Kerana Majority rakyat telah diajar disuruh supaya bangga membodohkan diri,
Sehingga sebegini (pada pautan itu)