Isnin, 30 Januari 2017

Ini baru tipu daya FITNAH kafir laknat belum lagi FITNAH DAJAL?

Ini baru tipu daya FITNAH kafir laknat belum lagi FITNAH DAJAL?
(Klik kepautan asal)


Jika ulama dan ilmuan pun cenderung taat kpd Dajal bagaimana nasib mukmin yang tidak tahu apa2? Lama juga saya menanti kongsian dari sahabat-sahabat penganut agama PAS untuk mempertahankan kebenaran kenyataan oleh Tuan Guru Hj Hadi Awang. Malangnya tiada siapa pun yang mempertahankan kebenaran itu atau para penganut agama suci PAS masih taat setia kepada DEWA SUCI mereka selama ini yang pernah dijulang sebagai Khalifah Umar Abd. Aziz dan pernah dihebohkan akan memeluk agama islam jika kekal memimpin Penang?

Apa yang Tuan Guru Hj Hadi Awang itu adalah BENAR apatah lagi beliau sendiri pernah terlanjur cenderung dengan perintah dajal laknat itu senganja ingkar kepada Allah dengan menghampiri MUNAFIK kerana meninggalkan orang yang beriman memilih dajal laknat ini sebagai rakan jihad menentang pemerintahan islam. Ini peringatan Allah yang berulang2 dalam Al-Quran. Bukanya admin berkata mengikut prasangka.

Berikut adalah antara ayat2 peringatan Allah dalam Quran. Terdapat tujuh ayat antaranya, Surat Alim Imran ayat 28, Surat An Nisa ayat 144, Surat Al Maidah ayat 57, Surat At Taubah ayat 23, Surat Al Mujadilah ayat 22, Surat Ali Imran ayat 149-150 dan Surat Al Maidah ayat 51. Tujuh ayat menyatakan larangan memilih pemimpin yang tidak seaqidah, Manakala surah An Nisa ayat 138-139 pula peringatan Allah tentang golongan MUNAFIK.

"Sampaikanlah khabar berita kepada orang-orang munafik: bahawa sesungguhnya disediakan untuk mereka azab seksa yang tidak terperi sakitnya; (Iaitu) orang-orang yang mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Tidaklah patut mereka (orang-orang munafik) mencari kekuatan dan kemuliaan di sisi orang-orang kafir itu, kerana sesungguhnya kekuatan dan kemuliaan itu semuanya ialah milik Allah, (diberikannya kepada sesiapa yang dikehendakiNya)."
(An Nisa ayat 138-139)

Ahad, 29 Januari 2017

Projek MEGA terjun keneraka bersama Piji
Pautan Projek MEGA terjun keneraka bersama Piji.
Dalam kongsian FITNAH-FITNAH DAJAL AKHIR ZAMAN selanjutnya kita kupas bagaimana IBLIS mengajak saudara mukmin menjadi iblis agar turut sama terjun keneraka.


Sepatutnya kita berusaha menjauhi Syaitan dengan memusuhinya. Tetapi sekarang dah terbalik. Manusia itu sendiri jadi syaitan mengajak yang lainya ikut sama jadi syaitan agar sama-sama dapat terjun keneraka bersama syaitan.
 "Sesungguhnya Syaitan adalah musuh bagi kamu, maka jadikanlah dia musuh (yang mesti dijauhi tipu dayanya); sebenarnya dia hanyalah mengajak golongannya supaya menjadi dari penduduk neraka."
(Fathir : ayat 6)


Dan selanjutnya; Apa lagi kerana kehendak mereka sendiri yang berlumba-lumba jadi syaitan maka Allah biarkan saja mereka jadi syaitan ikut syaitan lalu memperdaya kita semua ikut sama mereka terjun keneraka.

"Allah berfirman (kepada iblis): "Pergilah (lakukanlah apa yang engkau rancangkan)! Kemudian siapa yang menurutmu di antara mereka, maka sesungguhnya neraka Jahannamlah balasan kamu semua, sebagai balasan yang cukup."
(Al-Israa' : ayat 63)
Na'uzubillah.


Siapakah ULAMA?

Siapakah ULAMA?
(Pautan asal disini)


Siapakah ulama yang sebenar ini sebenarnya admin pernah kongsikanya sebelum ini mungkin kerana terlalu panjang huraianya maka ramai yang tidak mahu mengamatinya. Oleh itu dalam album ini admin kongsikan secara ringkas dengan beberapa dalil & Nas untuk memudahkan kita memahami siapakah ULAMA PEWARIS NABI.

Diakhir zaman ini ramai kalangan kita yang keliru mudah tertipu dengan hasutan ULAMA SU sehingga ada antara kita sengaja menghina ulama Pewaris Nabi. Siapakah ULAMA PEWARIS NABI? Jom kita sama-sama fikir dan teliti setiap isu yang admin akan kongsikan dan kemukakan dalam album Siapa ULAMA ini.
Rasulullah saw bersabda:
“Sesungguhnya ulama adalah pewaris para Nabi. Sesungguhnya para Nabi tidak mewariskan dinar dan dirham. Sungguh mereka hanya mewariskan ilmu maka barangsiapa mengambil warisan tersebut ia telah mengambil bahagian yang banyak.”
(Hadis Tirmidzi, Ahmad, Ad-Darimi, Abu Dawud. Dishahihkan oleh Al-Albani)